WAI Moment stigao u BiH - hard seltzer Molson Coorsa BH
august 24, 2021

WAI Moment stigao u BiH - hard seltzer Molson Coorsa BH

Hard seltzeri su u posljednjih nekoliko godina postali izuzetno popularan tip pića u svijetu i zato smo na tržište Bosne i Hercegovine doveli WAI Moment, premium hard seltzer u tri osvježavajuća okusa - limeta i menta, tropsko voće i bobičasto voće, koji sadrži četiri posto alkohola i prirodne arome, a svaka limenka ima manje od 99 kalorija.

"Bogatiji za iskustvo iz protekle godine, u ovu smo ušli još spremniji. Ispred nas su mnogi projekti, ali ovaj je zasigurno najveći u 2021. Lansiranjem WAI Momenta širimo svoj portfelj proizvoda, ali i izlazimo iz kategorije piva. Hard seltzeri su u kratkom roku postali brzorastući hit u SAD-u i širom svijeta, a vjerujemo da će ih prepoznati i naši potrošači. Posebnu zahvalu upućujemo našim zaposlenicima koji stoje iza cijelog projekta. Još smo jednom pokazali da smo odličan tim", rekao je Dario Gavran, direktor Molson Coorsa za tržište Bosne i Hercegovine

 

Vladimir Rosić, menadžer za izvrsnosti brendova i potrošača u Molson Coorsu BH kaže: “Prošle smo godine pokazali kako veliki brendovi i kompanije treba da reaguju na tržišne trendove i izazove, a WAI Moment je upravo to – odlična reakcija na želje potrošača. Ponosni smo što dovodimo WAI Moment u BIH, novi brend koji govori o optimizmu, prirodnosti i zabavi i idealan je za sve koji žele odgovorno uživati. Moram istaknuti da sam veoma ponosan što smo u ovako izazovnom periodu aktivni i što imamo priliku izaći na tržište s nečim novim. Marketinške kampanje pružaju zaista puno mogućnosti za kreativnost i brze reakcije, a naša kompanija je uvijek spremna da odgovori na tržišne  trendove tako da smo sigurno da će WAI brend I kampanja biti itekako primjećena na našem tržištu”.

 

Bosna i Hercegovina je jedna od prvih zemalja u regiji koja svojim potrošačima omogućuje da probaju ovaj globalni hit. Uz Bosnu i Hercegovinu, WAI Moment će biti predstavljen i potrošačima širom zemalja Srednje i Istočne Evrope.