Molson Coors BH Poslodavac Partner Izvrsnost u Izazovima
maj 17, 2021

Molson Coors BH Poslodavac Partner Izvrsnost u Izazovima

Molson Coors BH i 2020. godine obnovio status Poslodavac Partner i dobio novo priznanje Izvrsnost u izazovima!
 
Naša kompanija Molson Coors BH je nositelj čak dva priznanja za kvalitetan odnos prema zaposlenicima čime je još jednom potvrđeno kako se kompanija nalazi među najpoželjnijim poslodavcima u BiH.
 
Već četvrtu godinu zaredom Molson Coors je nositelj certifikata Poslodavac Partner. Misija certifikata je promovisanje kvalitetnog upravljanja zaposlenicima, a dosad je kroz proces certifikovanja prošlo preko 120 kompanija u Evropi. Molson Coors je prošle godine pokazao visoke standarde brige o svojim zaposlenicima čemu svjedoče visoke ocjene kojima je certifikacijski tim nagradio kompaniju u svim procjenjivanim područjima, a posebno se ističe kvalitetan sistem upravljanja radnim učinkom zaposlenika te mnoge prilike za usavršavanje i razvoj koje kompanija nudi svojim zaposlenicima.
 
 Molson Coors BH je nositelj još jednog priznanja za izvrsnost u upravljanju zaposlenicima. Riječ je o priznanju Izvrsnost u izazovima koje kompanija SELECTIO dodjeljuje od aprila prošle godine onim kompanijama koje su pokazale posebno kvalitetno upravljanje zaposlenicima i u ovom periodu pandemije koronavirusa. Uz uobičajene pogodnosti za zaposlenike, za vrijeme krize Molson Coors je uveo nove oblike podrške – organizovana je besplatna stručna psihološka pomoć te su zaposlenici redovno dobijali newslettere s najnovijim vijestima i internim objavama. Takođe, uvedeni su i posebni projekti kako bi se održalo zajedništvo i izrazila zahvalnost zaposlenicima uz poseban fokus na misiju, viziju i vrijednosti kompanije.
 
„Ponosni smo na sve što smo zajedničkim snagama odradili u prethodnom periodu. Bilo je izazovno, nepredvidivo, ali smo se i u tim okolnostima sjajno snašli. Zahvalio bih svim svojim kolegama na trudu i upornosti koje pokazuju svakog dana, a ovaj je certifikat samo potvrda da radimo dobar posao i u uvjetima globalne krize“. Dario Gavran, Direktor i prokurist za tržište Bosne i Hercegovine.