Želimo osigurati odgovorne informacije o marketingu i potrošačima.

Želimo da svi naši potrošači ostanu sigurni da posvećujemo veliku brigu odgovornoj promociji našeg piva. Oduvijek znamo da biti dobra pivara uključuje mnogo više od pravljenja dobrog piva. Cilj nam je pakovati i oglašavati naše pivo u skladu s važećim zakonima i propisima. Kao što je navedeno u našoj Globalnoj politici o alkoholu, promovišemo naše pivo isključivo punoljetnim osobama i podstičemo umjerenu i odgovornu konzumaciju.

Kada govorimo o odgovornom marketingu, Molson Coors veliku pažnju posvećuje naredna četiri područja:

  • ALKOHOL I TRUDNOĆA

Bez obzira da li ste trudni ili to želite biti, ne preporučujemo da pijete alkohol. Niti naše pivo, niti bilo kakav alkohol. Ukoliko planirate da ostanete trudni, želimo da budete zdravi koliko je god to moguće.

  • ALKOHOL I VOŽNJA

Ovo je prilično jednostavno. Nikada nemoj piti i voziti. Nikada nemojte biti putnik u automobilu koje vozi neko ko je pijan. Nikad ne dopustite da neko drugi vozi dok je pijan. Kad god planirate piti, isplanirajte siguran put kući. Ako je neko ko namjerava voziti, previše popio, budite dobar prijatelj i osigurajte njegov siguran povratak kući.

Molson Coors BH kroz različite kampanje pokušava da skrene pažnju vozačima da ne piju alkohol ukoliko planiraju voziti. Mi ćemo činiti, kao i do sada, sve što možemo kako bismo skrenuli pažnju na ovaj problem.

  • OPIJANJE MALOLJETNIKA

Mi ne želimo da niko maloljetan konzumira naše proizvode, jer poštujemo i podržavamo propise kojima se zabranjuje konzumiranje alkohola svim maloljetnim licima. Smatramo da smo svi odgovorni za prevenciju maloljetničkog opijanja, kao i strašne posljedice koje iz toga proizilaze. Želimo da saznate više o posljedicama opijanja maloljetnih lica, i kako isto spriječiti.

  • NAŠ PIVSKI TRAG

Svaki put kada uzmete pivo sa stola i vratite ga nazad vi ostavljate trag na podmetaču ili stolu, tako i mi gdje god pravimo i prodajemo naše pivo ostavljamo naš pivski trag. Želimo da ostavimo pozitivan pivski trag i zato smo predani zaštiti i očuvanju zajednice u kojoj poslujemo.