Naše vrijednosti izdvajaju nas i pomažu da oduševljavamo ljubitelje piva širom svijeta.

1) KVALITET

Uz više od 350 godina pivskog nasljeđa, danas pravimo pivo sa više strasti nego ikada. Naši brendovi su osvojili brojne međunarodne nagrade i priznanja, ali to i nije toliko važno  koliko pivo koje pravimo u svrhu oduševljavanja naših brojnih kupaca i potrošača. Uvijek radimo na usavršavanju naših brendova i razvijamo nove. Stalnim ulaganjem u najnovije tehnologije, inovacijama i implementacijom sistema upravljanja kvalitetom ostvaruju se značajni rezultati u postizanju vrhunskog kvaliteta naših proizvoda i proizvodnih procesa.

U Molson Coors-u naši majstori koji prave pivo pridržavaju se pivske tradicije, a takođe nas inspirišu i na inovacije. Njihova stručnost i umijeće u pravljenju piva vidi se u svakom našem nagrađivanom pivu. Kako bismo osigurali da se pivska tradicija prenosi na buduće generacije, iskusni pivski majstori Moslon Coors-a provode vrijeme kao mentori novim zaposlenima.

 

2) ODGOVORNO POSLOVANJE I ETIČNOST

Etičnost u poslovanju i “pobjeđivanje na pravi način” su temelj našeg poslovanja. Načela Kodeksa i Politike poslovnog ponašanja su jasni i predstavljaju kontekst u kojem se donose sve poslovne odluke Društva, temeljene na vrijednostima naše kompanije:

  • Zaštita ulagača,

  • Ispunjavanje naših obaveza prema našim zaposlenima, kupcima i dobavljačima,

  • Poštovanje i ispunjavanje ekoloških, pravnih i drugih regulatornih zahtjeva i standarda.

 

3) DRUŠTVENA ODGOVORNOST

Svjesni svoje vodeće pozicije na tržištu te uloge i odgovornosti u društvu, Molson Coors BH nastoji da bude pozitivan primjer u segmentu društvene odgovornosti na tržištu i odgovoran partner u zajednici u kojoj djelujemo.

Prepoznavši korporacijsku društvenu odgovornost kao instrument pozitivne promjene u poslovanju, Molson Coors BH na lokalnom nivou svoju djelatnost temelji na ekonomskim, socijalnim i ekološkim načelima, svrstavajući otvoreni i pošten odnos prema društvenoj zajednici u najviše prioritete.

  • Zaštita životne sredine: Naša kompanija je posvećena upravljanju svojim poslovanjem u skladu sa svim primjenjivim ekološkim i sigurnosnim standardima, s ciljem uspostavljanja sigurnih radnih uslova i minimalnog uticaja na okolinu. Mi smo ekološki odgovoran partner u zajednici koji kontinuirano radi na prevenciji okolnosti koje ugrožavaju zdravlje, sigurnost ili životnu sredinu. Održivo upravljanje i održiviji razvoj su vrlo važni za naše poslovanje, zaposlene, klijente i zajednicu uopšteno.

  • Odgovoran odnos prema alkoholu

  • Odgovorna prodaja i reklama: Posvećeni smo odgovornom pružanju proizvoda u svim pogledima i želimo biti iskren, uporan i pouzdan glas iza svojih brendova. Osuđujemo i upozoravamo na bilo kakav oblik pretjeranog konzumiranja alkohola ili maloljetničko i neodgovorno konzumiranje alkohola.

  • Oglašavanje piva: U svim oblicima komunikacije pridržavamo se pozitivnog zakonodavstva i vlastitog Kodeksa informisanja. Krajnji cilj našeg oglašavanja je informisanje osoba koje piju i vole pivo i njihovo upoznavanje s brendovima. Promovišemo umjeren i odgovoran način uživanja u brendovima.

  • Sadržaj etiketa i informisanje potrošača: Svi naši proizvodi nose etikete u skladu sa zakonima i propisima tržišta, koje sadrže podatke o sastojcima, sadržaju alkohola i alergenima. Na svakoj etiketi navedena je adresa elektronske pošte za sve dodatne informacije.

 

4) SARADNJA I PARTNERSTVO SA ZAJEDNICOM

Kao odgovorna kompanija podržavamo niz kulturnih i sportskih događaja s ciljem unaprjeđenja kvaliteta života u zajednici u kojoj djelujemo.